266 persones es realitzen la prova de la malaltia de Chagas a la Festa de la Pàtria Boliviana

grupUn total de 266 persones van accedir ahir a fer-se la prova de la malaltia de Chagas, durant la celebració de la Festa de la Pàtria Boliviana, a Badalona. Aquesta xifra representa un 65,2% més que la que es va obtenir durant la celebració de l’any passat.

Les analítiques es van realitzar en un autobús de l’empresa pública Banc de Sang i Teixits (BST), que es va acostar al Parc del Turó d’en Caritg, de Badalona, on es va celebrar la Festa. Un total 23 professionals i voluntaris de la Unitat de Medicina Tropical de l’Hospital Vall d’Hebron, de BST, de l’Associació d’Amics de Persones amb Chagas (ASAPECHA) i de la fundació Mundo Sano van participar en la realització de la prova. Durant les properes setmanes, les persones que es van realitzar l’analítica rebran els resultats de manera confidencial a casa seva.

Anuncios
Publicado en NOTÍCIES-CAT

Les malalties emergents, a debat a Lleida

Imatge050115

El Centre de Vacunacions Internacionals Eixample-PROSICS Lleida de l’ICS i la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida van organitzar tres tallers sobre la Malària i l’Èbola adreçats als membres dels col·lectius migrants de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer pautes d’higiene, seguretat i salut per a prevenir i detectar aquestes malalties.

Seguir leyendo

Publicado en NOTÍCIES-CAT | Etiquetado , ,

Las enfermedades emergentes, a debate en Lleida

Imatge050115

El Centre de Vacunacions Internacionals Eixample-PROSICS Lleida del ICS y la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat del Ajuntament de Lleida organizaron tres talleres sobre la Malaria y el Ébola dirigidos a los miembros de los colectivos migrantes de la ciudad, con el objetivo de dar a conocer pautas de higiene, seguridad y salud para prevenir y detectar estas enfermedades.

Seguir leyendo

Publicado en NOTÍCIES-CAT | Etiquetado , , ,

VIAJES INTERNACIONALES Y VACUNACIONES

“¡Triste época la Nuestra! Es más fácil desintegrar un átomo que un prejuicio ” (Albert Einstein)

Según la Organización Mundial de Turismo (OMT), los primeros meses de 2011 los viajes internacionales crecieron casi un 5% en todo el mundo, con excepción de Oriente Medio y el Norte de África. América del Sur y Asia Meridional encabezaron el crecimiento (+15%), seguidas de África Subsahariana (+13%) y Europa Central y del Este (+12%)
Imagen1Aún así, según palabras de Carmen Amela, directora general de Salud Pública y Sanidad exterior al 20102 se estima que el 80% de los españoles no se vacuna cuando se desplaza a zonas de riesgo, especialmente a destinos tropicales o subtropicales. Es decir, deberían haber sido informados y tratados en vacunas (además de quimioprofilaxis de la malaria y consejos de salud) para poder adoptar medidas preventivas antes, durante y después de realizar viajes a países donde las condiciones higiénico-sanitarias pueden ser inaccesibles y deficientes. También hay algunos estudios realizados en Europa que indican que una buena proporción de viajeros, en torno a un 30-40%, no solicitan consejo sanitario antes del viaje en un centro especializado. Seguir leyendo

Publicado en NOTÍCIES-CAT | Etiquetado ,

VIATGES INTERNACIONALS I VACUNACIONS

“¡Triste época la nuestra! Es más fácil desintegrar un átomo que un prejuicio” (A. Einstein)

Segons la Organització Mundial de Turisme (OMT), els primers mesos de 2011 els viatges internacionals van créixer gairebé un 5% arreu del món, amb excepció d’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica. Amèrica del Sud i Àsia Meridional van encapçalar el creixement (ambdues amb un +15%), seguides de l’Àfrica Subsahariana (+13%) i l’Europa Central i de l’Est (+12%). Imagen1Tot i així, segons paraules de Carmen Amela, directora general de Salut Pública i Sanitat exterior al 2010 s’estima que el 80% dels espanyols no es vacuna quan es desplaça a zones de risc, especialment a destinacions tropicals o subtropicals. Es a dir, haurien d’haver estat informats i tractats en vacunes (a més de quimioprofilaxis de la malària i consells de salut) per poder adoptar mesures preventives abans, durant i desprès de realitzar viatges a països on les condicions higienico-sanitàries poden ser inaccessibles i deficients. També hi ha alguns estudis realitzats a Europa que indiquen que una bona proporció de viatgers, entorn d’un 30-40%, no sol•liciten consell sanitari abans del viatge en un centre especialitzat. Seguir leyendo

Publicado en NOTÍCIES-CAT | Etiquetado , ,

EL PROSICS LIDERA UN PROJECTE DE TUBERCULOSI A ANGOLA FINANÇAT PER LA SOCIETAT CATALANA DE MEDICINA DE FAMÍLIA

SONY DSCLa Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) ha atorgat un 0,7% del seu pressupost (12.000 euros) al projecte Millora del tractament i la qualitat de vida dels pacients amb tuberculosi en una zona d’Angola amb alta prevalença de la malaltia liderat pel PROSICS. El projecte pretén mitjançant solucions innovadors millorar el compliment del tractament i mantenir un contacte més estret amb el malalt durant el transcurs de la malaltia per així poder reduir la càrrega de tuberculosi a la zona.

 

Angola és un país amb alta incidència de tuberculosi i amb un sistema limitat amb mancances importants. Sota aquestes circumstàncies als pacients que pateixen una tuberculosi no se’ls pot assegurar un seguiment estret i com a conseqüència la taxa d’abandonament del tractament és elevada. La aparción de tuberculosi resistents i de recidives després d’un tractament incomplet es deriven de les debilitats del sistema. El projecte del PROSICS pretén enfortir els vincles entre la Unitat de tuberculosi i els pacients mitjançant la incorporació de personal qualificat que creï una relació fluida i dinàmica on el pacient se senti còmode i acollit. Dins del projecte també es pretén instaurar un sistema d’administració del tractament directament observat per als casos més problemàtics i per als pacient amb ceps resistents.

 

El projecte es desenvoluparà a l’Hospital Nossa Senhora da Paz està localitzat al centre-est d’Angola i compta amb una àmplia experiència en el tractament de la tuberculosi. A més recentment va aconseguir amb el suport de la Fundació Probitas iniciar un estudi per al diagnòstic i tractament de la tuberculosi resistent utilitzant sistemes automatitzats de diagnòstic i identificació de resistències. Aquest sistema automatitzat és la primera vegada que s’utilitza al país i els resultats de l’estudi serviran per valorar una possible implantació en altres zones d’Angola.

Publicado en NOTÍCIES-CAT | Etiquetado , , ,

EL PROSICS LIDERA UN PROYECTO DE TUBERCULOSIS EN ANGOLA FINANCIADO POR LA SOCIEDAD CATALANA DE MEDICINA DE FAMILIA

SONY DSCLa Sociedad Catalana de Medicina Familiar y Comunitaria (CAMFIC) ha otorgado un 0.7% de su presupuesto (12.000 euros) al proyecto “Mejora del tratamiento y la calidad de vida de los pacientes con tuberculosis en una zona de Angola con alta prevalencia de la enfermedad” liderado por el PROSICS. El proyecto pretende mediante soluciones innovadores mejorar el cumplimiento del tratamiento y mantener un contacto más estrecho con el enfermo durante el transcurso de la enfermedad para así poder reducir la carga de tuberculosis en la zona.

 

Angola es un país con alta incidencia de tuberculosis y con un sistema limitado con carencias importantes. Bajo estas circunstancias a los pacientes que padecen una tuberculosis no se les puede asegurar un seguimiento estrecho y como consecuencia la tasa de abandono del tratamiento es elevada. La aparción de tuberculosis resistentes y de recidivas tras un tratamiento incompleto se derivan de las debilidades del sistema. El proyecto del PROSICS pretende fortalecer los vínculos entre la Unidad de tuberculosis y los pacientes mediante la incorporación de personal cualificado que cree una relación fluida y dinámica donde el paciente se sienta cómodo y acogido. Dentro del proyecto también se pretende instaurar un sistema de administración del tratamiento directamente observado para los casos más problemáticos y para los paciente con cepas resistentes.

 

El proyecto se desarrollará en el Hospital Nossa Senhora da Paz está localizado en el centro-este de Angola y cuenta con una amplia experiencia en el tratamiento de la tuberculosis. Además recientemente consiguió con el apoyo de la Fundación Probitas iniciar un estudio para el diagnóstico y tratamiento de la tuberculosis resistente utilizando sistemas automatizados de diagnóstico e identificación de resistencias. Este sistema automatizado es la primera vez que se utiliza en el país y los resultados del estudio servirán para valorar una posible implantación en otras zonas de Angola.

Publicado en NOTICIAS-ESP | Etiquetado , , , , , ,